Helsinki yhdenvertaisesti meidän kaikkien!

Yhteisö koostuu itsensä arvokkaaksi tuntevista yksilöistä!

Olen moneen otteeseen tämän kampanjan aikana tuonut esiin yhdenvertaisuuden välttämättömyyttä kokonaisen, toimivan ja tehokkaan yhteisön selkärankana. Yhdenvertaisten, itsensä arvokkaiden yksilöiden muodostama yhteisö on vahva ja toimii kaikkien yhteiseksi hyväksi.

Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että meillä kaikilla on samankaltaiset mahdollisuudet pyrkiä siihen parhaimpaan potentiaaliin, joka meillä on.

Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että meillä kaikilla on samankaltaiset mahdollisuudet pyrkiä siihen parhaimpaan potentiaaliin, joka meillä on. Se tarkoittaa sitä, että siitä huolimatta, mitkä meidän lähtökohtamme ovat tai mitkä meidän henkilökohtaiset ominaisuutemme ovatkaan, meillä tulee olla optio pyrkiä parempaan arkeen, oloon ja elämään. Meidän omalle vastuulle jää näiden mahdollisuuksien käyttäminen ja kehittäminen.

Yhdenvertaisuus meidän omassa kaupungissamme merkitsee sitä, että meitä jokaista tarkastellaan ensisijaisesti helsinkiläisinä. Se on se ainut meitä yhdistävä tekijä. Se, mitä muita määreitä me itse itsellemme annamme, on meidän asiamme, niin kauan kuin emme vahingoita kanssaihmisiä.

Siksi meidän täytyy pyrkiä kohtaamisiin ja vuoropuheluihin, joissa ei käydä kahta monologia, vaan yhtä dialogia, jotta voimme paremmin ymmärtää toisiamme.

Helsinki on jo suurkaupunki ja suurkaupungeissa kulttuurit, uskonnot, ideologiat ja ihmiset kohtaavat. Ja siitä syntyy se rikkaus ja vetovoimatekijä, jota kaupunkimme omaa ja tarvitsee, houkutellakseen lisää ihmisiä tekemään työtä kaupunkimme eteen. Kaikkien näiden eri tekijöiden ja toimijoiden pitää saada kukoistaa ja tuntea itsensä arvokkaaksi, juuri sellaisina kuin he ovat. Siksi meidän täytyy pyrkiä kohtaamisiin ja vuoropuheluihin, joissa ei käydä kahta monologia, vaan yhtä dialogia, jotta voimme paremmin ymmärtää toisiamme.

Olin tänään tiimin kanssa Kolmen sepän patsaalla ja jaoimme siinä taas kirjoja halukkaille. Tarjosimme ajatuksia, mutta emme pakottaneet niitä kenenkään niskaan. Tarjosimme kohtaamista kaunokirjallisuuden kanssa. Osa tarttui tilaisuuteen, osa ei, mutta kaikille tarjottiin mahdollisuus siihen.

Sama tehtävä on kaupungilla: tarjota meille kaikille mahdollisuuksia, joihin voimme tarttua, jos niin koemme. Kaupungin tehtävä on palvella tasapuolisesti meitä kaupunkilaisia, helsinkiläisiä, olimme me sitten muuttaneet tänne 12 vuotta sitten (allekirjoittanut) tai 6 kuukautta sitten. Me olemme yhteisö, helsinkiläiset. Ja meidän tulee toimia toistemme kanssa parhaan mahdollisin tahtotilan kautta, sillä me saavutamme todellisen suurkaupungin.

Uskotpa Nietzscheen tai johonkin muuhun gospeliin, kaikille on tilaa meidän yhteisessä kaupungissa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s