Iso kaupunki rakentuu pienistä teoista

on

Helsingin Sanomat uutisoi 4.3.2017 mainiosta tilanteesta, kanssaihmisen auttamisesta. Häirintätilanteessa nuori mies tarttui toimeen ja puuttui häirintään. Tämä tuntemattoman nuoren miehen teko oli ehkä pieni itse tekona, mutta iso asia paitsi häirinnän kohteena olleelle nuorelle naiselle, myös meille kaikille.

Hän otti kantaa. Hän otti vahvasti kantaa siihen, että meitä kaikkia tulee kohdella kunnioituksella. Hän teki teon meidän kaikkien puolesta, ei vain Klaara Vasaran. Klaara, niin kuin kuka tahansa meistä, ei ansainnut tulla kohdelluksi sukupuolensa tai nuoren ikänsä takia eri tavalla kuin muut, ja samalla kun tämä tuntematon sankari teki sen selväksi, sai hän myös koko raitiovaunun hymyilemään. Hymyilemään hyvällä teollaan.

HSL ja Ihmioikeusliitto ovat tehneet hienoa Stop! Päätepysäkki rasismille –kampanjaa kotikaupungissamme jo muutaman viikon. Toivottavasti se on saanut monen silmät aukeamaan sille, että meistä helsinkiläisistä jotkut kokevat rasismia joka päivä. Joka päivä jotkut meistä saavat kuulla ja kokea, että he eivät kuulu. He eivät kuulu jonnekin, missä he elävät joka päivä.

Sellaiseen kaupunkiin meistä useimmat eivät varmastikaan halua kuulua. Helsinki on meidän kaikkien koti ja kodissa pitää saada elää turvallisesti. Jos joutuu elämään jatkuvan turvattomuuden tunteen kanssa, on mahdotonta kasvaa täyteen mittaan ja kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvinvoinnin puolesta.

Helsinki ei ole muodoton massa, vaan se on kokoelma ihmisiä, katuja, kaupunginosia. Se on rykelmä haaveita ja unelmia, arkea ja juhlaa, harmaata sadesäätä ja aurinkoisia päiviä. Kaikilla meillä on tarinamme ja juuremme. Ne eivät aina ole siellä missä juuri nyt asumme, mutta sinne me niitä nyt istutamme, tarinoita ja juuria.

Minä olen tänne junantuoma, niin kuin monet meistä. Junan, laivan, lentokoneen. Riippumatta siitä, mistä me tulemme, meitä kaikkia yhdistää se, että me olemme helsinkiläisiä. Ja haluamme parasta Helsingille, omalle kodillemme. Meidän pitää myös haluta sitä helsinkiläisille.

Minä haluan parasta helsinkiläisille ja Helsingille. Haluathan sinäkin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s