Niin siis Kokoomus. Miksi?

Kokoomuksen tavoitteena on omasta ja toisten elämästä vastuuta kantavien ihmisten yhteiskunta siten, että jokaiselle mahdollistetaan hyvän elämän edellytykset. Kokoomus on vastuullinen, ihmiseen luottava uudistaja.

Kokoomukselle on tärkeää ihmisen vapaus ja vastuu omassa toiminnassaan: mahdollisuuksien tasa-arvo takaa jokaiselle mahdollisuuden kehittyä ja onnistua. Myös heikommista huolehtiminen sekä perheen ja lähiyhteisön vastuu korostuvat kokoomuslaisessa aatteessa.

Sinä sanot nyt, että näinhän sanotaan kaikkien puolueiden periaateohjelmassa. Tai että onko tuo oikeasti edes totta arjessa?

Se on totta minulle. Tämä kokoomus – se , joka uskoo ihmiseen ja haluaa tämän saavuttavan täyden mittansa sekä kantavan vastuuta itsensä lisäksi myös lähiympäristöstään – on se, mihin minä uskon ja mihin haluan itseni liittää.

Mahdollisuuksien pitää olla tasa-arvoiset kaikille. Me synnymme erilaisiin perheisiin ja erilaisille alueille. Politiikan tehtävä on pitää huolta siitä, että jokainen saa mahdollisuudet ja valmiudet kasvulleen kohti itse määrittelemiään päämääriä ja tavoitteita. Ei katsota ihonväriä, uskontoa, sukupuolta tai sitä, ketä rakastaa ja miten.

Yhteiskunta tai politiikka eivät kuitenkaan voi luvata tasaista lopputulosta. Myös ihmisen on itsensä haluttava kehittyä ja kasvaa ylöspäin ja liikkua eteenpäin. Tulevaisuudessa itsensä johtaminen myös työpaikoilla korostuu. Minusta on tärkeää, että menestykselle ei ole kattoa, ja tämän tavoitteen jakaa myös puolue, jonka ehdokkaaksi olen lähtenyt.

Tärkeintä kokoomuksessa minulle on kuitenkin sivistyksen merkitys sen arvopohjassa. On totta, että kokoomus ei ole viime vuosina ottanut mittavia voittoja sivistyspolitiikassa. On totta, että kokoomus on ollut mukana säästämässä koulutuksesta ja kulttuurista. En ole puolueeni kanssa aina kaikesta samaa mieltä ja onkin tärkeää, että monet äänet kuuluvat ja keskustelevat, myös puolueen sisällä. Jos saisin itse päättää, niistä palveluista, jotka tuottavat yhteiskuntaan sivistystä ja osaamista, ei leikattaisi lainkaan.

Olen saanut paljon palautetta puoluevalinnastani. Minulle on jopa sanottu, etten ole oikeassa joukossa. Ettei kokoomuslaisissa ole niitä, jotka uskoisivat yhdenvertaisuuteen, sivistykseen ja siltojen rakentamiseen. Olen vahvasti eri mieltä. On meillä listoilla niitä kouhojakin, mutta käsi ylös siltä puoluejohtajalta, jonka joukoissa ei ainoatakaan sellaista ole.

Minun lähipiirissäni olevat kokoomuslaiset ovat kuitenkin olleet niitä, jotka marssivat rinnallani Prideilla, jotka puolustavat sivistystä omia vastaan ja jotka vaativat palveluita perheiden lähtökohtia tasaamaan.

Sellainen on minun kokoomukseni. Ei ahdasmielinen, konservatiivinen ja protektionistinen. Vaan avoin, liberaali ja kansainvälinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s